5 inspirerende manieren om vanuit je hart te werken

 In Nieuws

Zit je hoofd vol van alles wat je nog moet of wil doen en kom je niet toe aan wat je echt belangrijk vindt in je leven? Wil  je niet langer je energie verbruiken door dingen te doen die niet bij je passen? Kom je er daardoor niet aan toe te ontdekken  waar jouw hart warm voor loopt?

Daarom deze 5 tips voor jou!

1. Geef jezelf de ruimte en verleg je focus

Ruimte voor reflectie over wie je bent en hoe je verder wilt is nodig om tot vernieuwing te komen. En dat is dan ook de eerste tip Juist als je alles even loslaat komen de beste gedachten en gevoelens boven. Je krijgt vaak de tip om te focussen op wat je wilt, maar ik wil je juist aanraden even je focus te verleggen naar een iets waar je jezelf relaxed en fijn bij voelt. Als je in beslag genomen wordt door de waan van de dag, dagelijkse verplichtingen en to-do-lijstjes is het moeilijk om op een nieuw spoor te komen. Om te kunnen ontdekken waar je warm voor loopt  heb je echt even tijd en aandacht nodig. Maak je even vrij van verplichtingen en de gedachten die je belemmeren. Maak je hoofd leeg op een manier die voor jou werkt. Voor mij werkt het om in de natuur te zijn, een wandeling te maken of iets verrassends in te plannen met mensen die me blij maken.

2. Ontdek je onderschatte talent

Je mooiste talent is vaak het talent dat je onderschat omdat je het zó gewoon vindt dat je ’t niet als zodanig herkent. Ben jij bijvoorbeeld heel toegankelijk voor je vrienden, vertellen zij jou hun verhaal en kun jij daar heel goed naar luisteren zonder te oordelen? Zelf vind je dat een bijzaak en zoek je jouw talent op een heel ander vlak. Wat jij spontaan doet is vaak een talent dat vanuit je hart komt. Word je blij als je er kunt zijn voor een ander, als iemand een verhaal met je deelt en jij daarnaar luistert en vragen stelt om het te begrijpen en mee te kunnen leven? Dan is dat een heel belangrijk talent van je. Ga bij jezelf na wat jij van jezelf heel gewoon vindt en wat je vaak spontaan doet. Welk talent zie je daarin?

3. Meer worden wie je al bent

Waar weet jij zelf al wel van dat waar je goed in bent? Krijgt dat talent ook jouw tijd? Focus niet op je ontwikkelpunten, maar juist op wie je al bent en waarvan jij ook weet dat je talent er ligt. Laat los dat je moet worden wie je niet bent! Als dat niet past binnen je baan, trek dan niet langer aan jezelf, maar trek de conclusie dat je op zoek gaat naar iets dat wél bij je past.

4. Welke mensen vind jij bijzonder?

Ken jij mensen in je nabije omgeving die je heel mooi en bijzonder vindt om wie ze zijn en wat ze doen in hun leven? Of heb je idolen als Gandhi en Nelson Mandela? Schrijf voor jezelf op wat je zo bijzonder vindt aan de mensen die jij zo waardeert. Noteer de kenmerken die die mensen typeren. Waarom inspireren zij jou zo? Wat doen ze? Wat geeft jou bij deze mensen een warm gevoel? Bedenk welk aspect met jou verbonden is en waar je nu geen ruimte aan geeft. Neem jezelf serieus, doe er iets mee. Durf je idealen gewoon na te leven.

5. Wanneer vergeet jij de tijd?

Ken je van die momenten dat je iets aan het doen bent en dat opeens een middag voorbij is omdat je zo super lekker bezig bent geweest? Probeer je te herinneren wanneer dat bij jou zo was en bedenk wat je toen aan het doen was. Beschrijf de situatie, de omstandigheden, wat je aan het doen was en wat je bedoeling ermee was. Als je een paar dingen kunt bedenken waar je mee bezig was toen je de tijd vergat krijg je wellicht een idee van werk waar je blij van wordt. Kijk of je een rode draad ziet in je eigen verhalen

 

Dit zijn de tips. En weet je wat?

Ik ontwikkel momenteel een geweldige e-cursus “In 6 stappen naar je ideale baan”. Het is een serie van zes video’s met een werkboek waarin ik je stap voor stap leer werk te vinden dat jij waardevol en leuk vindt. Of hoe je meer plezier kunt halen uit je baan. Meer weten? Stuur me een mail naar info@hetkantoorvannu.nl en je krijgt snel je antwoord.

Meer inormatie?

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.