In een periode waarin ik me oriënteerde op een nieuwe baan heb ik deelgenomen aan het SIMA®-onderzoek. Anke Meerding is een actieve open luisteraar die de goede vragen weet te stellen, je sterke kanten weet te benadrukken en deze te labelen als positief en nuttig. Het was heel verhelderend om in een korte periode mijn eigen positieve ervaringen te beschrijven, vast te stellen wat mijn drijfveren en vaardigheden zijn en wat mijn innerlijke motivatie is. Ik zou dit onderzoek bij een grote groep mensen aanbevelen. Het onderzoek maakt je bewuster van wie je bent en maakt een vertaalslag naar je werk. Ik ben er van overtuigd geraakt dat als dagelijks die dingen doet waar je op een natuurlijke wijze energie van krijgt, er meer effect is en je met plezier naar je werk gaat.

– Trees

Door het Motivatieprofiel heb ik meer oog gekregen voor factoren die bepalen of je op een goede plek zit zowel qua werk en privé. Ik heb ontdekt hoe en op welke manier ik invloed uitoefen. Door dat stuk bewustwording ga ik nu actiever om met wie ik ben. Een leerzame investering, als je beter zicht wilt krijgen in de ‘rode draden’ in leven en jezelf.

– Desiree

Ik heb in de jaren al veel tests gedaan. Allen zetten mijn persoon of drijfveren dan af ten opzichte van anderen of ten opzichte van een normgroep. Dit assessment  onderscheidt zich echter voor mij doordat het heel precies aansluit bij mijn persoonlijke individuele beleving en drive. Waar ervaar ik plezier en geluk. Zonder vergelijking met anderen. Dat maakt het heel persoonlijk en eigen. Het heeft me geholpen mijn authentieke koers te bepalen. De persoonlijke terugkoppeling geeft je een heel goede basis om je keuzes in loopbaan, functie inhoud en zelfs op privé vlak te bepalen.

– Paul

SIMA® Motivatieprofiel voor jongeren:

De eerste opdracht was het opschrijven van vijf activiteiten waar je zelf heel trots op was, daar waar je veel plezier aan hebt beleefd. Dat was een uitdaging. Je kijkt terug naar je verleden en dat roept herinneringen en gevoelens op. Deze vijf activiteiten bespreek je daarna met je coach. Soms krijg je moeilijke vragen maar dat leert je eerlijk te kijken naar jezelf. Ik heb dit traject als leerzaam ervaren. Mijn keuze voor een studie kan ik nu baseren op mijn persoonlijke motivatie. Dit gaat een stuk dieper en is veel persoonlijker dan het maken van een algemene test met uitsluitend ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden. Dit gaat echt over jóu!  Ik zal dit anderen zeker aanraden, vooral als je wel een richting of idee hebt voor een studie, maar het nog niet precies weet. Het kan de doorslag geven als je er samen achter komt waar jouw talenten liggen en de dingen waar jij nou écht plezier aan beleeft.

– Marieke (over What Makes Me Move)

Het geeft een duidelijk beeld. Niet alleen van wat je kunt, maar vooral ook de invloed van de omstandigheden, manieren van werken, het omgaan met de teamsfeer en je positie binnen een team.

– Els

Deze test heeft me meer na laten denken over mezelf. Daardoor heb ik mezelf beter leren kennen en een goede keuze kunnen maken voor mijn toekomst.

– Nynke (over What Makes Me Move)

Waar krijg jij nu echt energie van? In welke organisatiestructuur, branche en functie voel jij je als een vis in het water? Anke Meerding benoemt dit soort vragen heel scherp. Met prikkelende vragen en vanuit een gefundeerde analyse brengt zij jouw kwaliteiten in kaart. En minstens zo belangrijk: ze definieert de voorwaarden die voor jou essentieel zijn om met plezier en vanuit jouw kernkwaliteiten te werken. Ik heb assessments gedaan bij verschillende partijen, maar het verband dat Anke legt tussen jouw kwaliteiten en de werksfeer waarin jij floreert, maakt haar uniek!  Bovendien blijft het niet bij een gedegen analyse. Anke heeft een indrukwekkend netwerk dat zij met passie voor jou openstelt. Zij is zeer bewogen en helpt je om de ideale baan te vinden. Dankzij haar inzet en netwerk ben ik als ondernemer aan de slag gegaan en heb ik mij ingekocht bij een snelgroeiende onderneming. Kortom: voel jij je nog niet 100 procent als een vis in het water? Neem contact op met Anke. Je hebt er de rest van je werkzame leven profijt van!

– Jan-Joost

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.