Creëren van moment van geluk

 In Nieuws

 

 

 

Ken jij die momenten dat je je ineens intens gelukkig voelt? Het zijn vaak niet grote of meeslepende momenten. Het zit ‘m eerder in de kleine momenten van geluk. Zoals de geur van vers gebakken appeltaart, uitwaaien op het strand of de eerste keer na de winter in het zonnetje op een terras. Anke, Irene en Maureen geven jou ieder vanuit haar vakgebied tips over hoe je zo veel mogelijk van dit soort momenten van geluk kunt creëren.

Waar worden mensen gelukkig van? Als loopbaancoach krijg ik een blik in de levens van veel mensen en merk ik dat mensen van heel verschillende activiteiten gelukkig worden. Mensen worden gelukkig van de dingen, die ze van nature doen en waar ze heel spontaan naar streven om dat te doen. Heel lang wist ik van mezelf wel dat mensen begrijpen en hen zo een stap verder brengen mij gelukkig maakt. Maar pas toen ik Anton Philips ontdekte en met hem in gesprek was ontdekte ik dat ik pas echt gelukkig ben als ik mijn ideeën kan ontwikkelen en realiseren. Daardoor snapte ik mezelf ineens een stuk beter. Ik snapte waarom ik regelmatig niet meer gelukkig was met mijn werk. Als ik dan terug keek zag ik dat er geen ruimte was voor mijn ideeën of mijn leuke plannen voor vernieuwing in een la verdwenen. Nu ik weet hoe belangrijk mijn ideeën over mensen, talentontwikkeling en sociale samenhang voor mij zijn kan ik mezelf en mijn ideeën beter serieus nemen en doe ik mijn best ze te realiseren. Het helpt mij om meer geluksmomenten te ervaren.  Andere drijfveren, die mensen gelukkig maken zijn:

 • Als door jou iets lekker loopt
 • Als je kan pionieren en ontdekken
 • Als je mag veranderen en verbeteren
 • Als je origineel en uniek zijn
 • Als je een ander blij kan maken

Dus als je weet wat jouw drijfveren zijn weet je ook beter waar je jezelf mee bezig wilt houden. Zo heb ik pas het maandagmorgencafé opgericht voor werkzoekende mensen en heb ik een online training gemaakt van Talent naar Baan. Zonder te weten dat dát mijn drijfveer was zou ik mezelf misschien ontmoedigd hebben. Maar nu ik weet dat ik juist door die ideeën te volgen mezelf gelukkig voel, heb ik ze serieus genomen, ben ik ermee aan de slag gegaan om ze waar te maken en ben ik er nu heel happy mee. Meer weten? Vraag me gerust via mijn mailadres info@hetkantoorvannu.nl

 

De balans vinden tussen werk, kinderen, studie, sporten en sociale contacten is een uitdaging. Hoe vaak ga je voorbij aan het moment van vandaag, van nú? Hoe vaak zet je jezelf op de eerste plaats en geniet je van een moment voor jou alleen. Waar je niet gestoord wordt door partnerlief, kinderen of vrienden?

 Zit je veel in je hoofd of zit je letterlijk niet lekker in je vel, dan kan het opbrengen van een crème op je huid een moment van geluk betekenen. Je doet iets heel kleins voor je huid – door deze te voeden – en haalt tegelijkertijd je gedachten uit je hoofd. Een klein moment van geluk.

“Jezelf verwennen met een heerlijk geurende bodylotion.”

Je kunt bijvoorbeeld ook je telefoon op stil zetten. Een geurkaars aan te steken. Je favoriete muziek op te zetten. Tegen je omgeving te zeggen dat je een uur lang niet gestoord wilt worden. Je bent niet bereikbaar. Een uur lang kies je voor een moment voor jezelf, een moment van geluk.

“Een heet bad nemen.”

Verwen jezelf met een warm bad of een verfrissende douche. Reinig je huid eens goed met een scrub of verwen je gezicht met een masker. Ga liggen op je bed, lees je favoriete boek of tijdschrift op de bank of luister naar je favoriete muziek. Sluit je ogen en geniet. Van dit moment van puur geluk.

Is het moeilijk om een uur vrij te plannen in je drukke agenda? Sta dan eens stil bij het insmeren van je handen met handcrème. Neem 10 seconden de tijd om de verfijnde geur van je handcrème bewust op te snuiven en masseer ook je nagelriemen eens met aandacht in. Gewoon kort stilstaan en tot jezelf komen.

“Tijd voor jezelf nemen.”

 Geniet op Pure Beauty Boutique van een moment voor jou alleen. Een gevoel van pure verwennerij waar je niet de deur voor uit hoeft. Beleef het ontvangen van Pure Beauty Boutique producten als een cadeau voor jezelf en geniet.

 

“Met een vriendin gaan lunchen.”

Een gelukkig moment zoeken,  zit bij heel veel mensen in de voeding. Helaas zoeken mensen te vaak hun gelukkige moment en rust in het eten van ongezonde producten. Meer dan de helft van de Nederlanders is te dik, moet je voorstellen hoeveel dat is. Natuurlijk kun je een gelukkig moment ook in voeding zoeken maar dan echt om jezelf te verwennen. Je ligt ook niet elke dag de hele dag in bad dus waarom zou je je met voeding wel de hele dag willen verwennen.

Ik hoor mensen ook vaak zeggen, “ik drink niet, ik rook niet maar wil wel lekker kunnen eten”. Wat is dan lekker is de vraag? Alsof een grote salade niet lekker genoeg is. Maar goed het ultieme lekkers is vaak toch ongezonder, dat weet ik ook.

Maar waarom zou je dan iets wat niet zo gezond is zoals een koek vol suiker, witte bloem en slechte vetten omtoveren tot wat gezonds? Zoals de kastanjekoek die je hierboven ziet! De keuken in zou ik zeggen en lekker gaan bakken. Als je zelfgemaakte gezonde kruidenkoek zonder witte suiker klaar is, heb je met een kop kruidenthee ook een ultiem momentje van geluk. Zeker als je het niet te vaak doet, geniet je extra.

“Lekker wat gezonds voor jezelf bakken.”

Kastanjekoek

 • 400 gr kastanjemeel
 • 5 eetlepels olijfolie
 • 200 amandelmelk
 • 250-350 ml water
 • 50 gr palmsuiker
 • 50 gr pijnboompitten
 • 3 takjes rozemarijn
 • beetje zout

Verwarm de oven op 180 graden

Bestrijk een laag bakblik met olie

Zeef de meel en roer beetje bij beetje de melk en water door tot het vloeibaar is. Je kunt altijd extra melk en water toevoegen mocht dit niet het geval zijn. Roer als laatste de palmsuiker en beetje zout en 3 eetlepels olie door het beslag.

Giet het beslag in het bakblik en bestrooi het met de pijnboompitten en rozemarijnblaadjes. Besprenkel nog wat olie erover en bak de koek in het midden van de oven in 40 minuten gaar.

Dit recept komt uit het boek “Natuurlijk Samen Koken”. Maureen, Anke en ik schreven ook mee aan dit geweldige kookboek. Het bovenstaande recept is van Karin Prummel van Passie en Puur. Het boek is een absolute aanrader als je op zoek bent naar lekkere en gezonde recepten. Te koop bij ons alle vier of bol.com. Meer informatie over gezonde voeding vind je op mijn website Persoonlijke Voeding.

Groetjes

Anke, Maureen en Irene

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.