Dreigend ontslag? 5 tips voor u als werknemer!

 In Nieuws
ruzie-op-werkvloer-met-werkgever

Is er een reorganisatie op komst binnen uw organisatie? Gaat het commercieel slecht met uw bedrijf? Of zijn er spanningen tussen u en uw werkgever?

Arbeidssituaties die een ontslag tot gevolg kunnen hebben, leveren vaak veel spanning op voor de werknemer. Wat u ook doet, neem deze 5 tips ter harte.

1. Onderteken niets

Een werkgever die in het nauw zit, kan de werknemer waar hij vanaf wil een verklaring voorschotelen waarmee het arbeidscontract kan worden ontbonden. Op zich begrijpelijk, maar ga niet te gretig op een voorstel in. Laat u eerst goed voorlichten door een arbeidsspecialist.

2. Wees niet naïef

Natuurlijk heeft de werkgever een verhaal. Een reden. Een oorzaak. Maar als partijen tegenover elkaar komen te staan, is het verstandig om boodschappen die u ontvangt met een kritisch oor aan te horen. Het is niet ondenkbaar dat uw werkgever niet op de hoogte is van alle bepalingen van het nieuwe arbeidsrecht – of zich onnozel houdt.

3. Blijf naar uw werk gaan

Het is misschien met lood in uw schoenen en met tranen in uw ogen. Maar zolang er sprake is van een arbeidsrelatie moet u naar uw werk blijven gaan. Parkeer uw frustraties en woede bij de voordeur van uw kantoor en doe wat u moet doen: uw werk. Besluit u thuis te blijven of zich onterecht ziek te melden? Daarmee verzwakt u uw rechtspositie. Bovendien verspeelt u uw recht op salaris. Niet verstandig.

4. Bouw een dossier op

Doet uw werkgever vaak ook. Zorg dus dat u de correspondentie tussen u en uw werkgever in kaart brengt. Het maakt u bij een eventuele rechtszaak sterker en… u hebt een weerwoord als uw werkgever met zijn versie van de gebeurtenissen komt.

5. Zoek professionele hulp

Denk niet: ik kan dit wel alleen. Juist bij arbeidsconflicten is het inschakelen van een professional de investering waard. En: dit hoeft geen peperdure advocaat te zijn. Ook een arbeidsjurist kan u prima terzijde staan. Daarmee bent u ervan verzekerd dat uw positie als werknemer zo sterk mogelijk wordt verdedigd. Bundel uw krachten indien mogelijk met collega’s die een zelfde lot wacht.

(Dreigend) Ontslag?

Kom naar het Ontslagcafé!

Deelname is gratis! Laat weten wanneer je komt. Stuur een e-mail naar info@hetkantoorvannu.nl

Bekijk alle data >

Recommended Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.

stepping out of fear, angsten overwinnen