Hulp bij studiekeuze? Studiekeuzebreak!

 In Nieuws

door Anke Meerding

Veel jongeren hebben geen idee welke studie ze moeten kiezen. Of ze hebben een keuze gemaakt, maar twijfelen of die wel de juiste is. Studiekeuzebreak biedt uitkomst!

Studiekeuzebreak is er speciaal voor jongeren tussen de 17 en 24 jaar die (nog) niet weten wat ze willen studeren of welk beroep echt bij hen past. Het is bedoeld voor jongeren die meer uit het leven en zichzelf willen halen, maar daar wel wat ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Juiste studiekeuze bespaart veel geld

Doordat de studiebeurs een volledige lening is, legt dat een grote druk op het maken van een studiekeuze. Een verkeerde studiekeuze levert veel frustraties op. Om nog maar te zwijgen over de financiële gevolgen die het met zich meebrengt. Een verloren studiejaar kost je gemiddeld 9000 euro! Worstel jij ook met jouw studiekeuze of loop je vast in je huidige studie? StudiekeuzeBreak biedt een oplossing.

SIMA®-methode

Studiekeuzebreak maakt gebruik van de SIMA-methode. In een veilige omgeving helpen we deelnemers door gerichte coaching om hun drijfveren en passies te ontdekken. Dit levert inzicht in je talenten en stelt deelnemers in staat om tot een goede studiekeuze te komen. Deze manier van coachen wisselen we af met sportieve en/of creatieve activiteiten.

Door gebruik te maken van actieve en reflectieve werkvormen leren jongeren antwoorden vinden op hun vragen. Het geeft hen een totaalbeeld van hun motivaties en beweegredenen en stelt hen in staat om tot een goede studiekeuze te komen.

Programma Studiekeuzebreak

Studiekeuzebreak is een tweedaags programma waarin je ontdekt wat jou drijft en welke opleiding daarbij past. In een gezellige groep helpen twee ervaren studiekeuzecoaches jou naar een goede studiekeuze.

Op dag 1 gaan we aan de slag met de vragen: Wat wil jij het allerliefste doen? Welke actiteiten heb je in jouw leven al gedaan waar je met plezier op jezelf terugkijkt? We doen veel oefeningen, gaan samen aan de slag en we bekijken leuke filmpjes! Op dag 2 gaan we ontdekken welke opleiding het beste bij jouw dromen en talenten past.

Leuk als je komt! Meld je aan via het contactformulier of via onderstaande button.

De eerstvolgende Studiebreaks vinden plaats op:

Vrijdag 12 februari en zaterdag 13 februari
Vrijdag 4 maart en zaterdag 5 maart

Het vrijdagprogramma duurt van 16 tot 21 uur. Het zaterdagprogramma duurt van 9 tot 17 uur.
Kosten voor deelname zijn € 450,- p/p.

Neem contact op

Wil je meer informatie over de Studiekeuzebreak? Neem contact met ons op.

Vinger aan de pols!

Na de Studiekeuzebreak laten we je niet aan je lot over. Na het volgen van het programma maken we een persoonlijke afspraak om jouw resultaten terug te koppelen en ons advies te geven voor jouw studiekeuze. Na vier weken nemen we opnieuw contact met je op om te bespreken hoe het met je gaat. Ook kijken we of je nog hulp nodig hebt om de opgedane ervaringen en verworven inzichten daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.