Jobswich: Als je talent onder het stof ligt

 In Nieuws

Onlangs sprak ik een klant, die op een afdeling werkt waar hij steeds dezelfde dingen moet doen. Horloges maken, onder tijdsdruk, waardoor er weinig ruimte is voor sociale interactie, rust en contact. Ook is er geen ruimte voor creativiteit, want de horloges worden gemaakt volgens een vast stramien dat permanent gevolgd wordt.

De man voelde zich gevangen in zijn werk en werd er niet gelukkig van. Hij verveelde zich, verloor plezier in het werk en zelfs buiten het werk was zijn energie op om leuke dingen te doen. Via-via kwam hij bij mij en ik ben blij dat ik met hem samen op zoek mocht naar een manier om verder te gaan. Hoe kom je nu uit deze molen?

Is het dan makkelijk om jezelf te bevrijden uit werk dat voelt als een gevangenis? Zeker niet. Het is nog steeds een zoektocht om te ontdekken waar je talent ligt, waar je wél energie van krijgt en blij van wordt. En als je lang werk doet waarin je jezelf verveelt komt je talent ook onder het stof te liggen en voel je niet altijd meer duidelijk waar je ook alweer blij van wordt. Het vraagt dan nog meer geduld, creatieve werkvormen, rust en aandacht om de kern van je talent te vinden.

Bevrijdt jezelf daarom op tijd van een baan, waarin je jezelf verveelt. Nu heb je de energie om eruit te stappen. Als je die energie niet meer hebt kunt je burn-out raken. Dan maak je ook vast een overstap naar iets anders, maar dan kost het je nog meer.

Wil je weten hoe het werkt om een jobswitch te maken? Neem contact op voor een gesprek met een loopbaancoach of kijk eens hoe het werkt via mijn online training “Van Talent naar Baan”. Bevrijd jezelf van werk waar je niet in floreert en bevrijd je talent, zodat het een weg vindt om op te bloeien.

Lees ook het interview dat Jaap Mees met mij hield voor Reporters Online

https://hetkantoorvannu.nl/anke-meerding-op-zoek-naar-je-verborgen-talent/

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.