Jobswitch: Bevrijd jezelf van de verveling

 In Nieuws

In mijn eerste baan verveelde ik me zo erg, dat ik plezier ging zoeken bij collega’s op andere afdelingen. Zo kreeg ik vrienden onder collega’s op andere afdelingen en tussendoor deed ik het werk dat ik moest doen. Ik had er helemaal geen gevoel bij en ik was er ook niet goed in. Ik was bezig met het berekenen van bijstandsuitkeringen, toeslagen en het verwerken mutaties – en dat waren er nogal.

Ik begon in mijn vrije tijd voor de lol een studie Rechten bij de Kring Utrechtse Repetitoren en als mijn werk af was pakte ik mijn studieboeken erbij. Ik vond Romeins recht ontzettend interessant. Hoe mensen het samenleven onderling in gewoonteregels vatten.  Nieuwe dingen leren, daar had ik wél plezier in.

Nu ik dit opschrijf herinner ik me ook opeens dat we op mijn werk zo’n prikklok hadden. Geweldig! Ik moest natuurlijk mijn uren maken en daarom zat ik op mijn werk – als mijn werk voor die dag af was – te studeren tot het tijd was om te klokken en naar huis te gaan.

Hele dagen werk doen waar je geen positieve emotie bij voelt doet je niet goed. Ik werd er niet vrolijker van. Ik had zoveel ideeën om het werk dat ik deed anders en leuker te doen, maar wanneer je er geen ruimte voor jezelf kunt creëren zit je er gewoon in vast. Wanneer je jezelf verveelt, bevrijdt je dan van je werk en ga ontdekken wat je wél nodig hebt om gelukkig te zijn. Je kunt dit doen door een traject van persoonlijke coaching bij een iemand die jou aanspreekt. Je kunt ook eens kennismaken met mijn online training “Van Talent naar Baan”.

Lees ook het interview dat Jaap Mees met mij hield voor Reporters Online

https://hetkantoorvannu.nl/anke-meerding-op-zoek-naar-je-verborgen-talent/

Ik zocht mijn werkplezier bij de collega’s van andere afdelingen en deed tussendoor het werk dat ik moest doen. Waar ik geen gevoel bij had en ook niet goed in was. Totdat ik in actie kwam en ruimte voor mijzelf creëerde. https://hetkantoorvannu.nl/blog/

Omdat mijn werk me niet beviel zocht ik plezier in het volgen van een studie, terwijl ik mijn verplichte uren maakte. https://hetkantoorvannu.nl/blog/

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.