Jobswitch: Iemand die jouw verborgen talent ziet

 In Nieuws

In een Toren C-achtige setting met een barrel van een koffiemachine, waaruit thee en koffie kwamen die hetzelfde smaakten, deed ik mijn werk bij de Sociale Dienst in de Randstad. Met een team van zo’n veertien mensen voerden we gesprekken met mensen die geen werk hadden. We dronken sloten koffie en als tegenhanger van de serieuze gesprekken in de spreekkamers lachten we veel met elkaar en voerden intense gesprekken. Het was hard werken, het werk deed een groot beroep op ons en zodoende was ons team de uitlaatklep en deelden we veel emoties en humor. Ik vond het heel leuk. Elke vrijdag was er vrijmibo – en ik was erbij.

Er waren ook onderwerpen die me frustreerden, zoals waarom we zoveel mensen niet echt verder hielpen. Ons werk was klaar als mensen kregen waar ze recht op hadden. Ik zag voor me dat we bijvoorbeeld de groep kunstenaars beter konden begeleiden naar zelfstandig ondernemende mensen. Het keurslijf van de uitkering paste helemaal niet voor sommige doelgroepen en ik droomde van mooie andere manieren om groepen mensen verder te helpen.

Deze ideeën deelde ik met collega’s en blijkbaar was dat opgevallen, want op een gegeven moment liep Jan Simons de afdeling op en riep dat-ie wat leuks voor me had. Zo werd ik gevraagd om op de afdeling Beleid en Kwaliteit te komen werken om onder meer projecten te kunnen initiëren. Mijn reactie? Waarom ook niet. Ik doe ‘t!

Zo kwam een jobswitch bij dezelfde werkgever tot stand doordat deze een kwaliteit in me herkende die ik zelf nog niet zo zag. Ik had gewoon een paar leuke ideeën. En dat gaat vaak zo met je meest krachtige talent. Je vindt het zelf zo gewoon en het gaat zo vanzelf dat je het niet als zodanig herkent. Heel gaaf als je mensen ontmoet die in je geloven, je talent herkennen en je daarin bekrachtigen. Dit is één van de voorlopers van mijn besluit om mensen te helpen hun talent te ontdekken.

Soms is je eigen talent voor jezelf verborgen. Soms heb je een ander nodig om je van je talent bewust te maken. Dit gebruik ik nu in mijn werk als loopbaancoach door te spiegelen en feedback te geven. Ook gebruik ik dit in mijn online training “Van Talent naar Baan”. In deze training laat ik je zien op welke manieren je jouw verborgen talent kunt ontdekken en hoe je dit kunt inzetten om werk te vinden waar je een glimlach van krijgt.

Lees ook het interview dat Jaap Mees met mij hield voor Reporters Online

https://hetkantoorvannu.nl/anke-meerding-op-zoek-naar-je-verborgen-talent/


 

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.