Jobswitch: Neem jezelf serieus

 In Nieuws

Mijn eerste baan was op een afdeling Sociale Zaken in een kleine gemeente. Ik was blij dat ik werk had, had net mijn opleiding afgerond en zat boordevol energie om te laten zien wat ik in huis had. De afdeling bestond uit twee personen – mezelf inclusief. Mijn collega, laat ik ‘m voor ’t gemak Piet noemen, zat tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan, en keek er nogal naar uit. Regelmatig rekende hij me voor hoelang hij nog moest werken.

Zijn expertise lag op ’t gebied van cijfers en boekhouding, ik was goed in ’t omgaan met en verder helpen van mensen. Onze rolverdeling op ’t werk was echter precies omgedraaid. Piet voerde de gesprekken – ik berekende de uitkering en voerde de gegevens in de computer in. Af en toe, als hij hoofdpijn had, pakte Piet het buisje met pijnstillers uit zijn la en vroeg hij mij: “Jij ook één?”.

Al snel merkte ik dat ik helemaal gek werd van deze rolverdeling en de werksetting. Mijn talent werd totaal niet benut. Ik heb een hekel aan rekenen en inderdaad, juist dat was ik aan het doen. Ook werd ik niet blij van de rust op mijn afdeling en verveelde ik me enorm. Ik miste dynamiek en bevlogenheid met wat we aan het doen waren. Ik werd gek van de verhalen over pensioen en stoppen met werken, terwijl ik vol energie en ideeën zat om werk te doen waar ik blij van wordt.

Meer dan duidelijk was het me dat ik hier niet op mijn plek zat. Ik zocht een baan die wél bij me paste. Ik ben blij dat ik – wanneer ik het ergens niet kon uithouden omdat ik me verveelde – mezelf serieus nam en besloot dat werk dan los te laten en elders opnieuw te beginnen.

Ken je of ben je iemand, die zich verveelt op het werk? Neem jezelf serieus en kom in actie. Het is natuurlijk een zoektocht om te vinden wat je wél wil, waar je wél energie van krijgt, maar het is de moeite waard. Het grootste risico dat je loopt is dat je jezelf een gelukkiger mens gaat voelen. Wil je op zoek naar werk waar je wél blij van wordt? Maak kennis met mijn online training “Van Talent naar Baan” en ontdek je mogelijkheden. Ook kun je natuurlijk contact met me opnemen voor een kennismakingsgesprek hierover.

 

Lees ook het interview dat Jaap Mees met mij hield voor Reporters Online

https://hetkantoorvannu.nl/anke-meerding-op-zoek-naar-je-verborgen-talent/

Bekijk de gratis trainingsvideo “Van Talent naar baan”
https://hetkantoorvannu.nl/van-talent-naar-baan/

Maak een afspraak met Anke
https://hetkantoorvannu.nl/contact/

 

In mijn eerste baan werden mijn talenten totaal niet benut. En ik werd gek van de verhalen van mijn collega. Ik zat duidelijk niet op mijn plek. Jij wel? https://hetkantoorvannu.nl/blog/

Ik verveelde me op mijn werk. Mijn collega was al aan het aftellen tot zijn pensioen, en ik miste dynamiek en bevlogenheid met wat we aan het doen waren. Herkenbaar? https://hetkantoorvannu.nl/blog/

Het is enorm spannend om in actie te komen wanneer je merkt dat je op je werk niet op je plek zit. Maar het grootste risico dat je loopt is dat je jezelf een gelukkiger mens gaat voelen. Hoe ontdek je werk waar je wél blij van wordt? https://hetkantoorvannu.nl/blog/

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.