Loopbaanboost aan zee – het begin van je nieuwe energieke werkende leven.


17 t/m 20 april 2020

In het kort:
‘Vind jezelf opnieuw uit van binnenuit’ – Anke Meerding

In 4 dagen tijd ben jij klaar voor je nieuwe werkende leven. Met een concreet plan op zak waarbij jij je fit en energiek voelt. Losgekomen van je oude patronen voel je nieuwe energie stromen omdat jij jouw unieke drijfveer hebt gevonden.

Dit weekend focus jij je op jezelf. Geen maandenlang traject, maar 4 intensieve dagen waarbij jij op zoek gaat naar waar jij blij van wordt. Vanuit je hart, vanuit je vezels, vanuit jouw kern. Mentaal en fysiek maak je ruimte door je zintuigen te openen. Je leert je drukke hoofd uit te schakelen en te voelen waar jouw behoeftes liggen door buiten te bewegen en buiten te zijn. Wij, Anke en Mariolein, geven je de handvaten om tot je kern te komen. Hoe je door vanuit jezelf te kijken naar wat jij wilt met je leven dat leven ook zelf vorm kunt geven. Buiten, in de natuur doen we oefeningen die je weer bij dicht bij jezelf gaan brengen. Die oefeningen doen we op het strand, in de duinen en aan zee. Actief, door te sporten. Mentaal, door rust te nemen, te mediteren en te visualiseren.

Wat kost het?

4 Dagen en 3 nachten nemen wij je mee naar Ameland. Het is een investering in jezelf. Door mee te gaan zeg jij ‘ja’ tegen jouw persoonlijke groei. Dat jij het waard bent om in te investeren met aandacht, tijd en geld.

Wat krijg jij voor deze investering in jezelf:

 • Helderheid over wat jij wilt in je leven
 • Focus op waar jij blij van wordt
 • Een geordend, overzichtelijk en rustig hoofd
 • Verfrist uitgewaaid gevoel
 • Je weet weer wat je belangrijk vindt in jouw leven
 • Hebt handvatten om je hart te gaan volgen
 • Nieuwe, frisse blik op jouw werk
 • Ziet mogelijkheden om jouw pad te gaan volgen
 • Een kompas om na dit weekend concrete stappen naar verandering te gaan maken

Maar dat het niet alleen. Het is ook gewoon een lekker weekend weg uitwaaien aan zee.


Dit is inclusief:

 • 3 Overnachtingen in een eigen kamer, met gedeelde faciliteiten (keuken, woonkamer, badkamer, toilet, buitenruimte)
 • Linnengoed
 • Elke dag gezond en vers ontbijt
 • Elke dag lunch in de natuur
 • Versnaperingen tussendoor zoals kokoscake, powerboost koffie en fruitwater
 • Elke avond diner in een strandtent
 • Gebruik van fietsen
 • 4 dagen coaching van loopbaancoach Anke en lifestyle coach Mariolein

Dit is exclusief:

 • De overtocht naar Ameland

De prijs van onze deze loopbaan boost op Ameland is € 1550,- euro exclusief BTW.

Er zijn mogelijkheden voor subsidie. 

Als werkende 45 plusser en ZZP’ers die meer dan 12 uur per week werken kunnen wij samen met jou een subsidie aanvragen voor €600,- euro. Wil jij dit aanvragen, geef het dan door aan ons, dan gaan wij na inschrijving gelijk daarmee aan de slag.

Beschrijving:

‘Gun jezelf echte aandacht voor jezelf’- Anke

Dit weekend is voor jou. Er moet even helemaal niks. Een cadeautje voor jezelf.  Geen kinderen die naar sportclubs gebracht moeten worden, geen boodschappen die gedaan moeten worden, geen werk dat nog afgemaakt moet worden, geen sociale verplichtingen. Een weekend om bij jouw kern te komen. Door dat te doen richt je ook je aandacht op wat jij wilt en wat bij jou past. Dat wat je aandacht geeft groeit en groei geeft energie.

‘Je ziet zoveel meer met een brede blik op jezelf’- Anke

Op maandag kom je terug met een kompas in je handen om duurzaam jouw leven te gaan veranderen. Een concreet plan als richtingaanwijzer dat je gaat helpen nieuwe stappen te zetten in jouw leven. Klaar voor het begin van jouw nieuwe werkende leven. Sterk, krachtig en met nieuwe energie om te gaan doen waar jij blij van wordt.

Hoe doen we dat?

‘Echt even weg van de snelweg’ – Anke

Wij focussen ons volledig op jou zodat jij aan jezelf kunt werken. In 4 dagen tijd gaan we met jou aan de slag om je terug naar jouw kern te brengen. In de duinen en op het strand doen we opdrachten in allerlei vormen. Eén op één en in groepsverband. Je maakt een wandeling en komt er al lopend achter waar jij als kind blij van werd.  Je tekent een inspiratieboom die symbool staat voor jouw kern en jouw mogelijkheden. Je doet een sporttraining met de groep om je zowel fysiek als mentaal sterker te maken. Deze sport training is geschikt voor alle niveaus.

‘De natuur helpt je om verbanden te vinden bij ingewikkelde vraagstukken’ – Anke

Wij gaan je zintuigen openzetten. Door samen in de natuur te zijn gebeurt dat als vanzelf. Uitkijkend over zee zie je de horizon met oneindig veel mogelijkheden. Dat maakt ruimte in je hoofd om oude

patronen los te laten en je te richten op waar je blij van wordt. Het ruiken van de zilte zeelucht stimuleert een positief gevoel. Mariolein zal je geur nog verder prikkelen tijdens opdrachten met essentiële oliën om je te helpen ontspannen of juist meer te motiveren. Door goed te luisteren naar de natuur, naar golven die komen en gaan en het ruisende helmgras, leer je aandacht te hebben voor jouw eigen gevoel. Je leert luisteren naar jezelf en je leert vertrouwen op je intuïtie. In dit weekend proef je van de nieuwe mogelijkheden die jij zelf voor elkaar kunt krijgen. Een weekend met een flinke boost voor je zelfvertrouwen. Een boost om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Praktische zaken

‘De kleine dingen in het leven zorgen voor grip je tijd en op jezelf’ – Anke

Het is best intensief om volledig met jezelf bezig te zijn. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Je slaapt in een gezellig duinhuisje in je eigen kamer. De huiskamer, de keuken en de badkamer delen we met elkaar. Lekker om je ’s avonds je even terug te trekken terwijl je nog een kop verse kruidenthee kunt zetten voor jezelf en op de dag kunt reflecteren.  Een ontbijtmand met verse broodjes staat elke ochtend voor je klaar in het duinhuis. Na een krachtige powerboost koffie vol antioxidanten en een verse jus fietsen we met z’n allen naar een fijne plek voor de opdrachten. Lunchen doen we daar waar we zijn in de natuur. Met de opdrachten laten we ons leiden door de natuur waar die ons brengt. Elke dag sluiten we daarom af in één van de gezellige strandtenten op Ameland.

Alles is prachtig op Ameland, alleen prachtig weer kunnen we niet sturen. We doen zoveel mogelijk opdrachten buiten, zorg daarom ook dat je goede schoenen en een regenjas bij je hebt. Als het weer het echt niet toelaat om de hele dag buiten te zijn gaan we naar een prettige binnenruimte. Maar zo gauw het weer het toelaat gaan we ook van daaruit zoveel mogelijk naar buiten.


Wat kun je verwachten:

In deze dagen ga je zowel individueel als in groepsverband aan de slag. Alle opdrachten zijn erop gericht om jouw intrinsieke motivatie te vinden. Op zoek naar het waarom van de dingen die je doet. Op zoek naar jouw unieke drijfveer.

‘Gebruik je herinnering als leidraad om je dieperliggende motivatie te vinden’ – Anke

Je werkt aan jouw inspiratieboom. Deze boom staat symbool voor jouw ontdekkingen. Op deze manier maak je ze visueel en daarmee tastbaar. De stam staat voor jouw kern, jouw kracht. Het zijn de wortels waar je blij van wordt en wat je energie geeft. Daarna kijken we naar je huidige takken. Die staan symbool voor je werk. We kijken of wat je nu doet wel past bij jouw stam. Groeit jouw werk uit jouw stam, zijn jullie samen de boom? Vervolgens kijken we met elkaar naar nieuwe takken waar je voor kunt gaan kiezen. Die kunnen gaan groeien vanuit jouw stam. Dat zijn de nieuwe mogelijkheden en nieuwe wegen die jij kunt gaan bewandelen. En als je dat gaat doen, dan zul je zien dat deze takken gaan groeien én bloeien.

‘Creëer voor jezelf ruimte om breder en opener te kijken’ – Anke

Om jouw stam en jouw takken te onderzoeken gaan we naar buiten. We doen oefeningen voor een open mindset, we gaan jouw talent en kwaliteiten verkennen en we gaan je leren omdenken. Met een aantal oefeningen ben je letterlijk in beweging. Je wandelt of we doen een yoga oefening. En met de disctraining trainen we jouw kracht. Je voelt je letterlijk sterker worden, waardoor je ook sterker in je schoenen zult komen te staan. Hier hoef je geen goede conditie voor te hebben. Wel is het handig als je fit genoeg bent om overdag op een wandeltempo te bewegen.

Je maakt een concreet plan voor jezelf. Met dit plan kun jij jezelf in je kracht zetten en leren we je pitchen voor potentiële werkgevers. Je hebt jouw richting gevonden waar je thuis mee verder kunt gaan. Bij thuiskomst laten we je niet zomaar los. We plannen nog een persoonlijk gesprek in om samen te kijken hoe het met je gaat en om je nog een stapje verder te brengen.

‘Je kunt je mentale en fysieke energie halen uit voeding, beweging en ontspanning’ – Mariolein

Een fit en gezond lichaam en geest zijn een goede basis voor je dagelijks leven. Daarom gaan we naast de mentale opdrachten lekker sporten om dicht bij jouw energie en jouw kracht te komen. Met je hele lijf voelen wat goede positieve energie met je doet. Boks maar eens tegen een kussen. Door je frustraties eruit te slaan voel je ruimte ontstaan. Dát doe je met je eigen kracht en díe kracht gaan we aanboren. Door te concentreren op jezelf en je ademhaling, focus je je direct ook op jouw kern. Je komt dicht bij je eigen gevoel en je laat je drukke hoofd even voor wat het is.  Als je gebruik maakt van je eigen kracht zorgt dat voor automatische ontspanning na inspanning. 

Hoe kom je thuis?

Wij hopen dat je thuiskomt met een gevoel van innerlijke rust. Een rust die je voelt omdat je nu eindelijk weet wat je wilt en hoe je dat aan moet gaan pakken. Dat de energie door je aderen stroomt en dat je een soort van opwinding voelt. Omdat je trots bent op jezelf. Omdat je voor jezelf hebt gekozen. Dat geeft je een vrij gevoel, alsof er een last van je schouders is gevallen. Die bagage die je hebt blijft altijd jouw bagage, maar wij leren je die belemmerende overtuigingen om jouw pad te gaan volgen achter te laten in de duinen op Ameland. Vol nieuwe energie voel jij je weer fit. Je staat sterker in je schoenen, klaar voor jouw eigen frisse en energieke toekomst.

Voor wie is deze loopbaanboost?

Deze loopbaanboost is voor jou als je:

 • een nieuwe draai aan je leven wilt geven
 • de uitdaging aan wilt gaan om de stap te maken naar een duurzaam gezond en vitaal leven
 • weer de regie wilt nemen over je werk en je leven
 • af wilt van jezelf in bochten wringen om te passen in wat anderen van jou willen
 • werk wilt vinden wat bij jouw motivatie en leefstijl past
 • je niet meer bang wilt zijn voor een burn-out of overbelasting
 • handvaten zoekt om je (werkende) leven nu echt te gaan veranderen
 • herstellende bent van uitval en het werkende leven weer op wilt gaan pakken
 • de drempel om weer te gaan werken te hoog vindt terwijl je wel graag wilt
 • gestrest bent in je werk en voelt dat het nodig is om voor jezelf te kiezen
 • weer wilt gaan stralen als je over je werk en je leven praat
 • ’s avonds na een werkdag vol enthousiasme over je dag wilt vertellen

Coaches

We snappen dat je niet zomaar meegaat op zo’n weekend. Het programma moet je aanspreken maar het is nog veel belangrijker dat je een goed gevoel hebt bij ons, de coaches. Want als er een klik is kunnen we samen verder groeien. Dan spreken we dezelfde taal en voelen we elkaar aan. Vind je het fijn om eerst een persoonlijk gesprek te hebben voordat je beslist? Dat begrijpen we. Laat ons dat gerust weten, dan plannen we dat in.

Anke Meerding – Loopbaancoach

‘Het leek me zo leuk om mijn passie in mijn werk te combineren met mijn passie voor deze plek’ – Anke

Vorig jaar ben ik begonnen met het idee van de loopbaanboost. Ameland is voor mij een heerlijke plek, waar de natuur me omarmt. De wind, de zee, het zand. Ik geniet van alles wat Ameland te bieden heeft. Het eilandgevoel helpt mij om los te laten en alleen nog maar te ervaren wat belangrijk is. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en heb dat in mijn dagelijkse dingen geïntegreerd om zelf in balans te blijven.

Voordat ik met mijn coaching praktijk begon werkte ik in het snelle zakenleven. Ik voelde dat ik heel erg in een hokje werd geplaatst waar ik niet wilde zijn. Voor mij is ieder mens uniek, en past geen enkel mens in een vastomlijnd hokje. Ik ben me daarin gaan verdiepen en ontmoette Anton Philips, de bedenker van de SIMA motivatie analyse. Van hem heb ik verbluffend veel geleerd. Ik ontdekte dat mijn drijfveer ‘het realiseren van ideeën en concepten op het gebied van mensen en hun ontwikkeling’ is. Ik wil dat op een originele manier doen, anders dan anderen. De motivatie analyse deed mij inzien waarom ik altijd overloop van de ideeën voor verandering en vernieuwing. Vaak heb ik mijn ideeën beschreven en toch weer terzijde gelegd omdat ik vond dat ze niet pasten in mijn leven. Daarmee deed ik mezelf tekort en paste ik me aan, aan wat ik dacht dat ik moest doen. Nu ik mijn dieperliggende motivatie ken en beter begrijp heb ik mijn bedrijf zó aangepast dat ik  mijn brede blik, mijn creatieve vaardigheden, mijn ideeën over de toekomst samen met mensen en bedrijven heb vormgegeven in mijn bedrijf. Ik doe dat door te zoeken naar de dieperliggende motivatie, en het innerlijke bestemmingsplan van mensen te vinden.

Ik geloof erin dat je het beste aan jezelf kunt werken als je jezelf ook ruimte geeft. Dat je het beste even uit je eigen situatie kunt stappen naar een plek die je vrij maakt. Dat werkt voor mij zo goed op Ameland en dát gevoel wil ik graag met jou delen. Ik wil je laten ervaren hoe fijn het is om uit je eigen situatie te stappen en te voelen dat er ruimte ontstaat voor jou, puur en alleen voor jou.

Mariolein Schulenkloper den Edel – sportinstructrice, eigenaresse sportschool en Oils to be fit

‘Ik zocht naar een manier om nog dichter bij mijn klanten te komen’ – Mariolein

Ik leerde Anke kennen toen ik zelf een boost nodig had om te gaan werken met de oliën. Om die stap eindelijk te gaan zetten. Als sportinstructrice en eigenaresse van een sportschool werk ik met kracht. Ik gebruik kracht om mensen in hun kracht te zetten.

Met de essentiële oliën ben ik in eerste instantie begonnen om mijzelf en mijn gezin te ondersteunen. De geur en werking van essentiële olie hielp mij om met allerlei situaties om te gaan. Op een gegeven moment zocht ik naar een manier om nog dichter bij mijn klanten te kunnen komen. Zodat ik ze nog persoonlijker kon helpen met iets waar ik zelf heel veel energie van krijg. Nu geef ik ook wellness advies en lifestyle adviezen waarbij ik sporten en oliën in mijn programma’s integreer.

‘In mij begon wat te borrelen’ – Mariolein

Anke vertelde over haar plannen voor de  loopbaanboost op Ameland. De energie die ik toen voelde borrelen in mij was zo sterk aanwezig. Dit is voor mij dé manier om mijn beide passies te combineren en mijn kennis te delen. Sporten om in je kracht te komen staan en de essentiële oliën om deze pure oerkracht te ondersteunen. Daarom gaan we tijdens deze loopbaanboost met drie pijlers aan de slag. Voeding, bewegen én ontspanning. Door je gezonde recepten te geven voor het ontbijt, je lekker te laten zweten en bewegen (en ja, ik zorg ervoor dat sporten leuk blijft) en te laten ontspannen met de oliën. Ik wil je laten ervaren dat je door je energie weer te laten stromen je je fitter voelt. Je voelt je mentale kracht groeien waardoor je sterker in je schoenen staat en klaar bent om de volgende stap te nemen.

Beoordelingen

Katja: “Kiezen voor een loopbaantraject met Anke is kiezen voor jezelf. Wat een groot cadeau heb ik mezelf hiermee gegeven. Eindelijk ben ik erachter waarom ik altijd doe wat ik doe en wat bij mij past. Daardoor weet ik nu ook heel goed waarom mijn oude werk niet meer bij mij paste en waarom ik ’s avonds doodmoe op de bank hing na een dag werken. Ik weet nu waar ik mij op moet focussen in het vinden van werk wat bij mij past. En óók welke banen ik vooral links moet laten liggen, ook al lijken ze mij op het eerste oog wel heel leuk”

Hans De coaches van het Kantoor van Nu helpen je op weg naar werk waarin je je thuis voelt. Door spiegelen en doorvragen kom je bij werk en werkvormen die dichterbij je hart en je drijfveren liggen.”

Renate “Het mooiste dat je kunt worden is jezelf! Als je mensen kent die nog steeds niet stralen of wild enthousiast zijn over hun opleiding of werk, dan kunnen ze wel dit ‘Anke(r)’ gebruiken. Anke Meerding is een bescheiden, observerend en uiterst krachtig gedreven professional die de motivatie van personen zichtbaar maakt. De gebruikte technieken variëren van analyses tot kunstzinnige inspiratie en alles wat er nodig is om de toegevoegde waarden boven water te krijgen èn waar te maken”

FlorianIk had het gevoel dat ik meer uit mezelf kon halen maar wist niet wat. Ik ben in contact gekomen met loopbaancoach Anke Meerding. Zij heeft mij super goed geholpen om uit te zoeken waar het hart een sprongetje van maakt. Nu heb ik een nieuw doel en uitdaging in m’n leven!

 • In 4 dagen ben jij klaar voor je nieuwe werkende leven
 • Even weg van de snelweg
 • Volledige focus op jou
 • Zowel individuele als groep coaching gericht op duurzame verandering van jouw levensstijl
 • Mentaal en fysiek in je kracht komen staan
 • Sporten en gezonde voeding voor een fit lichaam
 • Ruimte voor ontspanning en bezinning
 • 4 overnachtingen in een comfortabel duinhuisje
 • twee ervaren en passievolle coaches begeleiden jou
Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.