Blog: Op zoek naar je drijfveer

 In Nieuws

Door Anke Meerding

Een mooi talent hebben en je toch afvragen: Is dit alles? Als loopbaancoach hoor ik het vaak.

Ik ontmoet zoveel mooie mensen. Ze hebben vaak een duidelijk zichtbaar talent dat zich al op jonge leeftijd heeft geopenbaard. In veel gevallen hebben ze daar hun beroep van gemaakt.

Maar het kan zijn dat zij zich ergens in hun leven afvragen of dit talent, dat ze gevolgd zijn, alles is wat ze kunnen.

Originele ideeën

Ik denk aan de talentvolle zangeres die zich afvroeg wie ze nog meer was dan zangeres. Zij ontdekte tijdens een coachingstraject dat ze altijd originele ideeën heeft op en buiten de set om mensen samen te binden. Ook wist ze op strategische wijze haar omgeving te organiseren en samen te binden rond haar plan.

Ze was bovendien verzorgend en maakte altijd een mandje met lekkere hapjes klaar voor alle mensen op de set: de muzikanten, de mensen van het licht. En als kind organiseerde zij al enorme verkleedpartijen voor vrienden en mensen uit haar buurt en ging dan daarmee in een optocht om buiten mensen te vermaken.

Entertainen

Zo ontdekte zij dat haar permanente ideeënstroom om mensen te entertainen en hen te binden haar drijfveer is. Haar zangtalent is een middel is om daar handen en voeten aan te geven. Maar ze realiseerde zich ook  dat er andere manieren zijn om dit uit te voeren. Dat inzicht gaf haar een bredere blik op haar leven.

Wat drijft haar in al haar verhalen?

Ze wil op een unieke manier een ideaal realiseren, weerklank vinden bij mensen, mensen samenbinden en activiteiten voor mensen verzinnen en organiseren.

Dat kan zij doen met haar zangtalent, maar zij kan dit ook doen door andere evenementen voor mensen te organiseren. Dit helpt haar breder naar zichzelf te kijken dan alleen als zangeres.

SIMA Motivatie-analyse

Na het doen van de SIMA-motivatie-analyse ontdekte ze de volgende dingen over zichzelf:

  1. Je bent gemotiveerd om aan bepaalde concepten, beelden of rollen gestalte of concrete vorm te geven; de wijze waarop je dit doet, hangt af van wat je precies nastreeft.
  2. Je wilt aan een geloof, een filosofie, een levenshouding of aan een artistieke opvatting op tastbare wijze uitdrukking geven. Je laat dit zien op één of meer van de volgende manieren:
  • Je kunt gericht zijn op het realiseren van een eenvoudig artistiek project, maar ook op het levenslang nastreven van bepaalde ideeën, een goed doel of specifieke dromen.
  • Je hebt behoefte aan een voorbeeld of model aan de hand waarvan je je idealen kunt verwezenlijken.
  • Je vindt het plezierig om te experimenteren en afwisselend eerst het ene concept na te streven en daarna het andere.

 

Wil je ook jezelf beter leren kennen? Ontdek wat je echte drijfveren zijn in het leven! Met de SIMA-motivatie analyse komt dit motivatiepatroon consistent en duidelijk naar voren.

SIMA staat voor System for Identifying Motivated Abilities. Het is geschikt voor iedereen! Jong, oud, professional, werkend of werkzoekend.

Het geeft een uniek beeld van je drijfveren, talenten, voor jou motiverende werkomstandigheden, werkverhoudingen en de onderwerpen die je interesseren.

Het resultaat is niet afgezwakt door vergelijking met normgroepen. Er komt een puur beeld uit vanuit je eigen verhaal. Pure you!

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.

Natuurlijk Samen Koken - De Gezonde EterEllen-zw-portret