Dicht bij mij passie en intrinsieke motivatie voel ik mij het meest mezelf.

 In Nieuws

Dicht bij mij passie en intrinsieke motivatie voel ik mij het meest mezelf.

De geur van essentiële olie brengt mijn zintuigen en emoties in balans. In deze blog vertel ik je wat je nog meer kunt doen om (beter) in balans met jezelf te komen en dichtbij je passie en intrinsieke motivatie te leven. Wat is eigenlijk intrinsieke motivatie? Dat is alles waar je spontaan blij van wordt en waardoor jij in beweging komt. Dat is alles waarvan jij denkt: ‘this is me’en daar ben ik heel tevreden over. Alles waarbij je contact maakt met jezelf en voelt wie jij echt bent. Het kan ook zijn dat jij wel voelt dat je meer talent in je hebt dan dat er uitkomt, maar dat je je eigen talenten niet kent of niet weet hoe je die (beter) kunt laten zien. Hoe dichter je bij je innerlijke focus blijft, hoe meer talent van jezelf je kunt laten zien. Dan kun je uit volle bevlogenheid “ja” zeggen tegen wat echt bij je past en “nee” zeggen tegen waar jij niet blij (meer) van wordt.

Ook jij hebt zo’n uniek intrinsiek motivatie-patroon, iets waar je als kind al gedreven door werd. Waarbij je de tijd vergat en alles vanzelf leek te gaan. Denk maar eens terug aan hoe je eindeloos in je spel was verdiept en hoeveel energie je daarvan kreeg! Vaak herken je zelf je grootste talenten niet, omdat ze voor jou niet voelen als werken. Zó dicht bij jezelf kun jij ook je werk doen, zonder jezelf geweld aan te doen.

Werken is bedoeld om een mooie bijdrage te leveren aan jouw werelden niet om te lijden, te strijden of te worstelen! Hoe lekker is het als je blij wordt van je werk en voldoening krijgt van wat je doet? Als werken een mooi onderdeel van jouw lezen is? Als werken jou gelukkig maakt?

Daarom voor jou 5 tips voor meer innerlijke focus:

  1. Probeer niet van buiten naar binnen, maar juist van binnen naar buitente gaan, deel wat je denkt en voelt, laat zien wie je bent met al je rafelrandjes en bijzonderheden.
  2. Jouw lichaam weet hoe jij je voelt over je huidige werk. Noteer de lichaamssignalendie jij krijgt als je aan je werk denkt op zondagavond.
  3. Onderken die gevoelens en signalen, neem jezelf serieus en onderneem actie. Ga hierover in gesprek, want je collega’s, je baas of je partner kunnen geen gedachten lezen.
  4. Houd een focus dagboekbij van alles wat je van kind tot nu gedaan hebt, waarbij je de tijd vergat en waar je veel voldoening van kreeg.
  5. Maak kaartjes voor je portemonneevan die plezierige activiteiten, om jezelf daaraan te herinneren en ze te gebruiken voor keuzes in het nu.

Zo krijg je meer energie vrij voor wat jij wilt. Zo help je jezelf te leven vanuit je hart. Dan kun je zijn wie je bent, jouw unieke identiteit laten zien en dat geeft blijheid en energie. Gun jezelf die groei, want hoe gaaf is het om te werken met energie en zin!

SIMA Motivatie-analyse

Wil jij je intrinsieke motivatie in beeld brengen en nog meer uit jezelf halen dan je in je eentje voor elkaar krijgt? Lees meer over de SIMA®Motivatie-analyse op:https://hetkantoorvannu.nl/focus/.

Dé manier om voor eens en voor altijd een sterke innerlijke focus te hebben en daar steeds op terug te kunnen vallen als je weer eens merkt dat je energie verliest of dingen doet waar jij niet meer blij van wordt.

Essentiële oliën helpen me dicht bij mijn passie en motivatie te blijven

Om dicht bij mijn eigen passie en motivatie te blijven en om mijn emoties te verzachten en te helen, gebruik ik graag essentiële oliën uit de emotiekit van Doterra. Daarin zitten de olieblends MOTIVATE en PASSION. In de motivate-blend zijn de oliën citrus, kokosnoot, pepermunt, coriander, basilicum, rosemarijn en vanille opgenomen. In de passion-blend de oliën kokosnoot, cardamom, kaneel, gember, sandalwood, clove, jasmijn vanilla en damania. Deze blends werken opwekkend, versterken je positieve emoties, maken je vrolijk en gemotiveerd voor je dag. Mij helpen ze om in mijn kracht te staan en mezelf te bevestigen in mijn acties. In mijn dagelijks werk als motivatiecoach helpt mij dit om dicht bij mijn innerlijke focus te blijven. Omdat al deze kruiden zo goed werken gebruik ik deze ook in mijn werk. Wil je daar meer van weten kun je kijken op https://gezondeolie.nl/bestellen/ 

Mooie dag! Anke

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.