EFFECT VAN GROEN OP DE MENS

 In Nieuws

In het groen valt alles op zijn plaats

Ken jij het gevoel dat je jezelf al de hele morgen probeert te concentreren, maar dat het gewoon niet lukt? Je probeert je gedachten op een rijtje te krijgen, maar je loopt steeds vast. In mijn werk als loopbaancoach heb ik dat zo vaak. Als ik het even niet zie, dan weet ik dat ik even los moet laten.  Dan gooi ik mijn pen en papier en mijn laptop aan de kant, pak mijn wandelschoenen en stap het groen in.  Dat deed ik als kind ook zo graag. Gewoon uit mijn huis de natuur inlopen en dan kijken naar het gras, de bomen en de bloemen in het veld. Kijken naar de details van het groen, de blaadjes, de nerfjes en de bloemen op onmogelijke plekken, die toch kunnen bloeien. Mijn blik op de details, maar ook op de horizon. De verte inkijken, de ruimte en het overzicht die dat aan je geeft. Daarom doe ik dat nog steeds zo graag als ik het verband even niet zie. Dan laat ik los en stap het groen in. Even stoppen met denken. Dan voel ik weer die vertrouwde wind op mijn huid en door mijn haren gaan. Dan voel ik mijn voeten op de grond. Dan zie ik de wolken schijnbaar nutteloos voorbij drijven. Het groene gras, de bomen geven me hun rust, schoonheid, balans, veiligheid en geluksgevoel.

Wetenschappelijke studies laten zien dat het groen in de natuur wonderlijke effecten heeft op onze prestaties. Mensen blijken minder pijn en stress te ervaren en meer balans, geluk, veiligheid en ruimte. Als je dat interessant vindt, kan ik je een serie onderzoeken daarover toesturen, maar daar wil ik je niet mee vermoeien. Liever vertel ik je welk geluk groen voor mij betekent en hoe blij ik ben dat er groen om mij heen is in de natuur.  Liever vertel ik je dat ik in het najaar een aantal reizen organiseer in het groen. Reizen voor als je jezelf oriënteert op nieuw werk. Als je werk hebt, maar voelt dat je een verandering wilt. Of als je geen werk hebt en niet zo goed weet hoe je jouw loopbaan verder vorm wilt geven. Deze vraagstukken zijn ingewikkeld, maar de natuur helpt zoveel om de verbanden te vinden die je nodig hebt, helpt je over obstakels heen te stappen en om opbouwende stappen te kunnen zetten in je loopbaan, die je van tevoren misschien niet had gedacht.

Wil je informatie over mijn reizen in het groen? Stuur me en berichtje naar info@hetkantoorvannu.nl Je mag me natuurlijk ook bellen: 06-22948876

 

Effect van groen op de mens = energie

Van alle kleuren is groen misschien wel de belangrijkste kleur zonder dat we hier bij stilstaan. We zien het elke dag in de natuur maar wat dacht je van groente. Veel verschillende kleuren eten is mega belangrijk voor een groot pallet aan vitamine en mineralen om die binnen te krijgen. Maar van al die kleuren is groen toch wel een zeer belangrijk kleur.

Ook planten etende dieren, eten over het algemeen vooral groen. Denk maar eens aan gras. In gras zit alles wat bijvoorbeeld een koe nodig heeft en de koe kan uit gras zijn mega lijf voeden en er ook melk van maken. In gras zit ook heel veel voedingsstoffen en omega 3 vetzuren. Die omega 3 vetzuren krijgen wij binnen als we  gras gevoerde dieren eten of producten ervan. Helaas is gras voor ons niet eetbaar maar wij hebben een heleboel andere groene groente en kruiden die tot onze beschikking staat.

Elke dag moeten we iets groens eten,  samen uiteraard met andere kleuren uit groente en fruit.  Groene groentes zijn: sla, komkommer, spinazie, erwten, groene kool, broccoli, savooikool, boerenkool, andijvie, spruiten, selderij, snijbiet, groene kruiden, avocado.

De  groene kleur uit groente komt door de bladgroenkorrels, ook wel chlorofyl genaamd. Dit chlorofyl is mega gezond en geeft energie omdat het de rode bloedlichaampjes activeert wat de zuurstof transporteert. Veel zuurstof is nodig voor een gezond en energiek lichaam.

Maar groene groente doet nog veel meer.  Het heeft namelijk een ontgiftend effect op ons lichaam. Zeker in deze tijd waar het milieu stijf staat van de chemische stoffen die we binnen krijgen via lucht, water en voeding is extra veel groene groente eten een zeer belangrijk gegeven. Ook stimuleert het de lever om enzymen aan te maken voor de reiniging van onder andere xeno-oestrogenen die we ook via het milieu binnen krijgen, vooral uit plastic dat een mega negatief effect op de hormoonbalans heeft. Niet voor niks dat er zoveel PMS klachten, overgangsklachten en overgewicht en dit zijn er maar een paar voorbeelden.

Dus het effect van groen is gezondheid. Wil jij weten welk voedsel wel en niet bij je past en waarom je gezondheidsklachten hebt. Kom naar de praktijk voor een test.

www.persoonlijke-voeding.nl

Recent Posts

Laat uw reactie achter

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.