SIMA® Motivatie-analyse

Ik wil inzicht in mijn drijfveren en talenten. Wat is mijn passie? Waar krijg ik energie van?

De Motivatie-analyse maakt inzichtelijk:

  • Wat u het meest motiveert

  • Wat u energie geeft, maar ook wat u frustreert en blokkeert

  • Waar u zich het liefst mee bezighoudt

  • Welke vaardigheden u van nature graag inzet

  • In welke werkomstandigheden u het best functioneert

  • Welke werkrol goed bij u past

Motivatie- en TalentProfiel

Praktische motivatie- en talentenanalyse waarmee je keuzes kunt maken

Wat als je nog niet zo duidelijk hebt wat je talenten zijn? Of misschien weet je ze wel, maar heb je het gevoel dat ze onvoldoende tot hun recht komen. Het gevoel dat er meer in zit dan er nu uitkomt.

Is het lastig om daar achter te komen? Eigenlijk niet. Want iedereen heeft momenten in zijn leven gekend waar je bezig was met activiteiten die je voldoening gaven en waar je plezier uit haalde. Met de motivatie analyse ga je terug naar díe momenten en analyseer je ze. Dus niks geen analyses van je zwakke punten. Die weet je vaak al. Maar volgens de methodiek van de positieve psychologie (her)ontdekken waar je in je leven plezier en voldoening uit hebt gehaald en dat bekrachtigen. Ook al was het nog zo lang geleden dat je dit hebt gevoeld, het is er wel geweest.

Wanneer functioneert u het best?

En die analyse levert een heel mooi profiel op. Een praktisch overzicht van jouw talenten, van wat je energie geeft, in welke omgeving en in welke rol je het beste tot je recht komt. Je gaat op zoek naar het verhaal achter je CV. Jij bent meer dan je CV, dus kijken we ook verder dan de talenten die op je CV staan en die je toch wel weet. Ook de meer onzichtbare talenten worden zichtbaar in dit traject. Ook talenten die je als vanzelf inzet – zonder dat je het door hebt en die je daardoor wellicht niet eens meer herkent als talent – breng je hiermee in beeld voor jezelf én anderen.

Uitstekende selectietool voor werkgevers

Met dat in je handen kun je gerichter gaan kijken naar de baan of werkgever die het beste bij jou past. Samen met je coach leg je jouw persoonlijke profiel naast de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Aan het einde van dit traject heb je een persoonlijk kompas in handen, waarmee je heel gericht aan de slag kan met jouw talent en loopbaan.

De motivatie analyse door Het Kantoor van Nu wordt uitgevoerd door gecertificeerde professionals.

Interesse gewekt?

Ja, ik wil meer weten over de Motivatie-analyse!

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt
0

Vul je zoekopdracht in.