Ken ik mezelf wel goed genoeg om de juiste studie te kiezen?

Ben je geslaagd of gezakt voor je middelbare opleiding? Gestopt met je studie? Of ben je in twijfel over je gekozen studie? Hoe moeilijk kan het zijn om een studie te volgen, die helemaal past?

Veel jongeren hebben geen idee welke studie ze willen kiezen. Of hebben een keuze gemaakt, maar twijfelen of ze wel de juiste keuze gemaakt hebben.

HET BELANG VAN EEN GOEDE STUDIEKEUZE WORDT STEEDS GROTER

Doordat de studiebeurs een volledige lening is legt dat een grote druk op de studiekeuze van jongeren.  Een verloren studiejaar kost je gemiddeld 9000 euro! Dat is bepaald niet relaxed kiezen.

Tip: leer je onbewuste motivatie kennen!

Om een studie te kunnen kiezen is het belangrijk dat je weet hoe je bewuste en onbewuste motivatie eruit ziet. Als je je daarin verdiept heb je de kennis in handen om uit de grote hoeveelheid studies te kunnen kiezen wat bij jou past. Via het SIMA- MotivatieProfiel® kun je via een individueel of groepsprogramma je persoonlijke drijfveren, motivatie en talenten leren kennen. Met zo’n profiel in handen is kiezen niet meer zo moeilijk.

SIMA-studiekeuzebegeleiding (1 op 1)

In gesprek met een gecertificeerde SIMA®Professional leer je je MotivatieProfiel® kennen en heb je een tool in handen om te kiezen wat je echt wilt. Ju kunt zelf bepalen op welk moment en met welke coach jij graag aan de slag wil. Zo kan je flexibel en in je eigen tempo aan jouw motivatietraject werken voor het maken van een bewust profiel voor je studie en/of loopbaankeuze.

STUDIEKEUZEBREAK (met leeftijdgenoten)

Ook kun je meedoen met het groepsprogramma van studiekeuzebreak om antwoorden te vinden op de vraag welke studie echt bij jou past.  We wisselen in een groep met jongeren tussen de 17 en 24 jaar actieve en reflectieve werkvormen met elkaar af. Zo krijg je een totaalbeeld van je bewuste en onbewuste motivatie en beweegredenen en ben je in staat om tot een goede studiekeuze te komen. Zie hieronder ons programma!

Programma 9 en 10 maart 2018

Vooraf krijg je een vragenlijst, zodat wij direct aan de slag kunnen met jouw vragen en jouw antwoorden! Je start op vrijdagmiddag 9 maart om 16.00 uur met een kennismaking met de groep studiekiezers en doen een beroepen- en interessetest. Daarna eet je een hapje (zorgen wij voor), zodat je er ’s-avonds weer tegenaan kunt tot 20.30 uur. Tijdens het avondprogramma doe je twee oefeningen over blijmakers en ergernissen. Op 10 maart (de volgende dag) start je 9.30 uur met inspiratie over studiekeuze en uitleg wat we die dag gaan doen. Tot 12.30 uur ga je, samen met de anderen, verder met jouw blijmakers en doe je een talentenspel. Van 12.30 tot 13.30 is het lunchtijd en staat er een buffet voor je klaar met broodjes en een soepje. Tot 16.00 uur ontdek je de rode draad in je motivatie en talent, presenteer je jouw ontdekkingen en kun je een  filmpje over wat je wél en niet wil. Vervolgens maken we (jouw studiekeuzecoaches) een afspraak met je op een tijd dat jij kunt om jou studiekeuze advies te geven. Je krijgt een werkboek mee en leert veel over jouw motivatie en jouw talenten! De kosten van  deze tweedaagse + individueel eindgesprek zijn € 550,00 ex. BTW.

Heb je zin om mee te doen? Meldt ja aan via info@hetkantoorvannu.nl. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Je kunt ook vrijblijvend binnenlopen tijdens ons StudieKeuzeCafé, een spreekuur over de individuele studiekeuzebegeleiding en StudiekeuzeBreak op donderdagen 15 februari of 15 maart. De tijden zijn 19:00 tot 21:30.

Tijdens het StudieKeuzeCafé besteden we via workshops aandacht aan verschillende thema’s, zoals hoogbegaafdheid en studiekeuzebegeleiding, autisme en studiekeuzebegeleiding, studiekeuzebegeleiding bij pubers, identiteit, persoonlijk ontwikkeling en studiekeuzebegeleiding.

  • 15 februari : workshop “Autisme en studiekeuzebegeleiding”.
  • 15 maart : “Leer jezelf kennen en kies de studie die past”

Meld je aan voor StudieKeuzeCafé.
Vermeldt in welk onderwerp je geïnteresseerd bent, dan plannen wij tijd voor je in.
Meld je aan voor het StudieKeuzeCafé door een mail te sturen aan info@hetkantoorvannu.nl

Contact

Stuur ons een email en we nemen zsm contact met u op.

0

Vul je zoekopdracht in.